hjerte i hegn symboliserer parterapi

Parterapi Roskilde

Jeg tilbyder parterapi i min praksis i Roskilde, få minutters gang fra Roskilde station.

Der kan være mange årsager til, at et parforhold ikke fungerer. Det kan være problemer i form af skænderier, jalousi, tilbagevendende negative mønstre, utroskab, at forholdet har udviklet sig til et rutine- og vanemæssigt arrangement, fastlåsthed, dårligt sexliv, svigt, indbyrdes magtkampe, tvivl, manglende gnist osv.

Ofte er disse problemer dog ikke den væsentligste årsag til, at parforholdet ikke fungerer. I de fleste tilfælde er den egentlige årsag selve måden, som vi konfronterer hinanden med problemerne på.

Konflikter rummer muligheden for udvikling af ikke blot sig selv, men også af selve relationen/forholdet til den anden. Det kræver, at vi er reflekterende og bevidste om vores egne og hinandens tanker, følelser og reaktioner.

Uden bevidsthed og refleksion er konflikter ofte med til at gøre vores relationer værre. Med bevidsthed og refleksion vil alle de problemer og konflikter som livet og parforholdet uundgåeligt vil byde på, give os mulighed for at vokse og udvikle os selv og vores relationer. Med andre ord får I mulighed for at slå autopiloten med uhensigtsmæssige vaner og mønstre fra, ved at blive bevidste om dem.

 

Parterapi skaber erkendelse og udvikling

Parterapi er et godt redskab til at øge bevidstheden og refleksionen i jeres parforhold. I parterapi arbejder vi primært med det, der sker mellem jer. Det rum eller det felt som I – og måske jeres børn – lever og ånder i til dagligt.

Terapien tager altså udgangspunkt i det der sker mellem jer, mere end i den ene eller anden part. Men jeres kommunikation, refleksion og bevidsthed om jeres konflikter vil sætte en individuel erkendelses- og udviklingsproces i gang.

Den primære dialog foregår mellem jer, og det bedste udgangspunkt er, hvis I begge ønsker at gå i parterapi. Min opgave som parterapeut er at skabe rammerne for, at I med gensidig tillid og respekt kan få lov til at tale og udtrykke jer til hinanden, samtidig med at I træner jeres evner til at lytte og ikke mindst forstå og respektere, at det er sådan, den anden oplever tingene.

 

Målet med parterapi

Målet med parterapi er at hjælpe jer til ny og større indsigt I jer selv og jeres forhold, så I bliver bevidste om, hvad det er I gør, som bliver ved med at skabe vanskeligheder for jeres forhold. Ny og større indsigt – baseret på jeres forhold her og nu – kan hjælpe jer med at få afklaret, hvilke behov, ønsker og forventninger I hver især har til forholdet. Med ny indsigt kan I vælge nye veje. Du kan evt. læse mere om parterapi på et gestalterapeutisk grundlag her.

Jernbanegade 23, 4000 Roskilde
Tlf: 6018 7544 | mail@larsschneider.dk